Individuele hulpverlening

Je stapt over de drempel bij AMW en dan...

...dan kun je rekenen op vertrouwelijke hulp van een professionele maatschappelijk werker. Het eerste gesprek vindt meestal plaats in één van onze spreekkamers, maar een huisbezoek is ook mogelijk. We bespreken jouw hulpvraag en dan blijkt:
  • je kunt na één gesprek al weer verder
  • je hebt meerdere gesprekken nodig
  • je hebt baat bij deelname aan een cursus
  • je hebt meer gespecialiseerde hulp nodig en wij wijzen je de weg
Doel
Leren omgaan met de situatie of problemen en tot oplossingen komen, waardoor je weer grip krijgt op je leven.
 
Duur van de ondersteuning
De duur van onze hulp is voor iedereen anders. Wanneer je weer verder kunt in jouw eigen omgeving, sluiten we (in overleg) de hulpverlening af. Hoe lang de hulpverlening duurt, bepaal je samen met de maatschappelijk werker.
 
 
Hoe
Uitgangspunt bij al onze ondersteuning is dat jij het uiteindelijk zelf moet doen. Wij kunnen niet al je problemen oplossen, we kunnen je wél op weg helpen,
met mensen in contact brengen, praktische zaken voor je regelen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat jij er sterker en beter uitkomt. We willen naast je staan,
dingen op een rijtje zetten en je advies of concrete tips geven waar je direct iets mee kunt. Ook bespreken we altijd wie van jouw familie, vrienden of bekenden mee kan denken en jou kan ondersteunen, zodat je er niet helemaal alleen voorstaat.
 
Kosten
De ondersteuning van het AMW is voor jou gratis. AMW-ML wordt gesubsidieerd door de gemeenten van Midden-Limburg.
 
Wil je meer informatie? Neem dan contact op.