Uit de schaduw van de ander

Iedereen is het waard om met respect behandeld te worden in een relatie. Toch is dit, helaas, niet altijd vanzelfsprekend. Veel vrouwen worden geconfronteerd met lichamelijk, emotioneel, seksueel en/of financieel geweld in hun relatie. We noemen dit ook wel een pijnlijke relatie; jij blijft jouw grenzen verleggen terwijl jouw partner je kleineert, vernedert, beperkt in sociale contacten en/of lichamelijk mishandelt. Je wilt dat dit stopt maar weet niet hoe. Hoe stap je uit de schaduw van de ander?

Voor wie?
Deze training is voor alle vrouwen uit de gemeenten in Midden-Limburg die een pijnlijke relatie hebben (gehad) en weer in hun kracht willen staan. Dit is voor vrouwen die verantwoordelijkheid willen nemen voor het eigen veranderingsproces en hun eigen ik willen versterken.

Doelstelling
Als er nog sprake is van geweld in jouw relatie, is het van belang dat dit geweld stopt. Daarnaast is het versterken van je eigen ik een belangrijk doel. Tevens willen we het taboe op (huiselijk) geweld doorbreken.

Inhoud en doel van de training
Deelname wil niet zeggen dat jij de relatie moet beëindigen. Het betekent: werken aan je eigen houding en bezig zijn met je eigen leven. Dit kan de relatie op een positieve manier beïnvloeden. In deze training werken we aan erkenning en verwerking van de pijn die een relatie kan geven en aan het versterken van jouw eigen ik.

Je ontmoet andere vrouwen die in een soortgelijke situatie zitten. Door ervaringen uit te wisselen vind je herkenning en steun bij elkaar. Je zult zien dat je niet de enige bent.

Tijdens deze training komen onder andere de volgende thema’s aan bod:
  • Wie ben ik? Wat wil ik? Wat zijn mijn kwaliteiten?
  • Wat is een gezonde relatie?
  • Schaamte en schuld
  • Macht en onmacht
  • Loyaliteit, intimiteit en seksualiteit
  • Vertrouwen en zelfvertrouwen

Praktische zaken:

  Roermond Weert
Bijeenkomsten 2022 29 september,  20 en 27 oktober, 3, 10 en 17 november (24 november reservedatum) 12 oktober, 2, 16 en 30 november, 14 en 21 december
Waar Kantoor AMW, Bredeweg 239d Roermond Kantoor AMW, Vogelsbleek 10 Weert
Tijdstip 19.00 - 21.00 uur 18.30 - 21.00 uur
Kosten Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd
Aanmelden bel 088 - 656 06 00 of e-mail groepswerkamw@amwml.nl bel 088 - 656 06 00 of e-mail groepswerkamw@amwml.nl
 

bel 088 - 656 06 00 of e-mail groepswerkamw@amwml.nl