Omgaan met stress

Een beetje spanning is goed, dit houdt ons scherp en alert. Maar als spanning doorslaat in stress kan dit vervelende gevolgen hebben.

Soms wordt er simpelweg te veel van ons gevraagd of willen we zelf te veel. Alles lijkt dan tegen te zitten. Jouw emmer wordt steeds voller en het lukt niet om onder die constante druk uit te komen. Je bent vaker moe en snel geïrriteerd. Ontspannen lukt niet meer en ’s avonds val je ook maar moeilijk in slaap omdat je blijft piekeren.

Kortom, je kunt niet meer genieten. Dan wordt stress een probleem en zelfs ongezond. Tijd om hier iets aan te doen!

Voor wie?
Deze training is voor alle inwoners van de gemeenten in Midden-Limburg die stress ervaren en hier beter mee willen leren omgaan.

Doelstelling
Inzicht krijgen in hoe stress jouw leven kan beïnvloeden en hoe je hiermee om kunt gaan.

Inhoud en doel van de training
Tijdens deze twee bijeenkomsten geven we jou meer inzicht in hoe stress jouw leven kan beïnvloeden. We geven informatie over de oorzaken en mogelijke gevolgen én we laten zien hoe jij stress de baas kunt worden. Dit doen we door middel van praktische oefeningen die jij direct in de praktijk kunt toepassen. 

Tijdens de training komen onder andere de volgende thema’s aan bod:
  • Wat is stress en wat doet stress met je?
  • Persoonlijke stressfactoren
  • Omgaan met onverwachte situaties en tegenslagen.
  • Assertief optreden en communiceren
  • Balans en rust
Praktische zaken:
Op dit moment zijn de data nog niet bekend. U kunt zich wel aanmelden via: bel 088 - 656 06 00 of e-mail groepswerkamw@amwml.nl U komt dan op een wachtlijst te staan en men neemt t.z.t contact met u op.

Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd, 

Heb je interesse? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens