Mindfulness

Mindfulness betekent leven in het nu, zonder afleiding en met volledige aandacht voor het heden. Je leeft intenser en bewuster door jouw aandacht te sturen naar dit moment. Zo kun je afstand nemen van de (negatieve) gedachten in jouw hoofd. Ook ben je in staat om je af te sluiten voor externe prikkels.

Voor wie?
Deze training is voor alle inwoners uit de gemeenten in Midden-Limburg die bewuster en intenser willen genieten van het hier en nu, minder energie willen besteden aan negatieve gedachten (piekeren) en rust en balans willen creƫren in een druk dagelijks leven.

Doelstelling
Bewust worden van het hier en nu om vervolgens te kunnen genieten van deze momenten.

Inhoud en doel van de training
Onze gedachten en gevoelens zijn bepalend voor onze reactie in verschillende situaties. Vaak gebeurt dit vanuit patronen, op de automatische piloot.

Tijdens deze training werken we samen aan het veranderen van denkpatronen die vaak al lang een gewoonte zijn. Je kunt de situatie niet altijd veranderen, maar wel de manier waarop je ermee omgaat. Door bewust bezig te zijn met jouw gedachten heb je aandacht voor jezelf, jouw lichaam en jouw ademhaling.

In deze training leer je door middel van meditatie en aandacht om te gaan met dagelijkse gedachten en gevoelens die o.a. zorgen voor angst, stress en pijn.
 
Deze training betreft een intensief programma waarbij je ook thuis zult moeten oefenen. De training is alleen effectief als je bereid bent om de benodigde tijd en energie te besteden. Voor de training heb je alleen een (yoga) matje, een dekentje, warme sokken en een kussentje nodig. 

Praktische zaken: 
  Roermond Weert
Workshop 6 september 2021 10 september 2021
Bijeenkomsten 13, 20 en 27 september, 4, 11, 18 en 25 oktober en 1 november 2021 24 september, 1, 8, 15 en 22 oktober, 5, 12 en 26 november 2021
Tijdstip 9.30 tot 11.30 uur 10.00 tot 12.00 uur
Waar Kantoor AMW: Bredeweg 239d Roermond Kantoor AWM: Vogelsbleek 10 Weert
Aantal deelnemers De groep bestaat uit minimaal 4 deelnemers en maximaal 6 deelnemers. De groep bestaat uit minimaal 4 deelnemers en maximaal 6 deelnemers.
Kosten Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd. Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd.
Aanmelden bel 088 - 656 06 00 of e-mail groepswerkamw@amwml.nl bel 088 - 656 06 00 of e-mail groepswerkamw@amwml.nl