Training ‘In gesprek over eenzaamheid’ Nederweert

De drempel over: in contact over eenzaamheid
 
Eenzaamheid komt vaak voor en kan verschillende vormen aannemen, zoals emotionele eenzaamheid of sociale eenzaamheid. Veel mensen vinden het moeilijk om in gesprek te gaan over eenzaamheid, terwijl bijna de helft van de Nederlanders aangeeft zich (wel eens) eenzaam te voelen.
 
Het (h)erkennen van eenzaamheid is een eerste stap in het doorbreken ervan. Maar hoe doe je dat? Wat als iemand aangeeft dat het niet zo goed gaat? Welke vragen kun je dan stellen? Hoe ga je in gesprek met mensen over dilemma’s en soms moeilijkere onderwerpen die men liever niet bespreekt? En moet je ook altijd iets doen of adviseren?
 
Tijdens deze workshop bespreken we verschillende situaties en vinden we antwoorden op al deze vragen. We bespreken jouw ervaringen als vrijwilliger en die van anderen om zo van elkaar te leren. Hoe gaan andere vrijwilligers hiermee om?
 
Onderwerpen die aan bod komen zijn:
- Wat is eenzaamheid?
- Welke vormen van eenzaamheid zijn er?
- Wat betekent eenzaamheid voor jou?
- Hoe ga je het gesprek aan?
- Welke vragen kun je stellen?
 
Voor wie?
De workshop is bedoeld voor vrijwilligers die actief zijn in de Gemeente Nederweert en willen leren hoe ze een moeilijk gesprek aan kunnen gaan. Aanmelden kan tot 30 september 2020 bij Dave Pepels, maatschappelijk werker bij het AMW-ML, via 06-19187297 of d.pepels@amwml.nl.
 
Praktische informatie
  Nederweert
Wanneer Woensdag 07 oktober 2020
Tijdstip 14.00 uur - 16.30 uur
Waar Locatie Gemeenschapshuis Pinnenhof, Kapelaniestraat 4, 6031 BX Nederweert
Kosten Deelname is gratis
Aanmelden Aanmelden kan tot 30 september 2020 via 06-19187297 of d.pepels@amwml.nl.