Sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden vormen de basis van goed contact met anderen, zoals goede vriendschappen en samenwerkingen in teamverband. Voorbeelden van dit soort sociale vaardigheden zijn luisteren, het maken van sociale contacten, omgaan met kritiek en het kunnen aangeven van grenzen. Veel mensen vinden dit moeilijk en worden daardoor onzeker.

Word jij vaak niet begrepen? Wil jij graag jouw mening uiten in een lastige situatie maar durf je dit niet? Kijk jij nét iets te lang de kat uit de boom? Tijd om hier iets aan te doen. Door jouw sociale vaardigheden te trainen, word je hier niet alleen beter in maar zal je ook met meer zelfvertrouwen deelnemen aan sociale gelegenheden.

Voor wie?
Deze training is voor alle inwoners van de gemeenten in Midden-Limburg die hun sociale vaardigheden willen verbeteren om zo met meer zelfvertrouwen in het leven te staan.

Doelstelling
Inzicht geven in – en verbeteren van – sociale vaardigheden en handvatten bieden hoe men deze vaardigheden op een goede manier kan toepassen in de praktijk.

Inhoud en doel van de training
Vaardigheden kun je trainen en dat is precies wat we in deze training gaan doen. Door middel van praktische oefeningen creëren we verschillende situaties waarin sociale vaardigheden cruciaal zijn. Hoe start je een gesprek met een (on)bekende? Hoe onderhoud je vriendschappen en hoe voer je gezonde discussies?

Tijdens deze training komen onder andere de volgende thema’s aan bod:
  • Een gesprek starten of afronden
  • Praten en luisteren
  • Opkomen voor je eigen mening
  • Nee zeggen
  • Omgaan met emoties, van jezelf en van anderen

Praktische zaken:

  Weert Roermond
Workshop 14 september 2022 13 september 2022
Bijeenkomsten 2022 28 september, 12 oktober, 16 en 30 november, 12 december 27 september, 11 en 18 oktober, 6 december (20 december is reservedatum)
Waar Kantoor AMW, Vogelsbleek 10 Weert Kantoor AMW, Bredeweg 239D Roermond
Tijdstip 10.00 - 12.00 uur 18.00 - 20.00 uur
Kosten Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd Voor deze activiteit wordt geen eigen bijdrage gevraagd
Aanmelden bel 088 - 656 06 00 of e-mail groepswerkamw@amwml.nl bel 088 - 656 06 00 of e-mail groepswerkamw@amwml.nl