Netwerkbijeenkomst Leudal 2024

Netwerkbijeenkomst Leudal 2024

SAMEN STERKER VOOR GEZINNEN IN ARMOEDE

Op donderdag 17 oktober 2024 organiseren het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg en het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg een netwerkbijeenkomst. In deze netwerkbijeenkomst gaan wij ons samen verdiepen in het thema: ‘Samen sterker voor gezinnen in armoede’.

Waarom deze netwerkbijeenkomst? Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving (privé of werk gerelateerd) die te maken heeft met armoede. Gezien de huidige ontwikkelingen in de maatschappij hebben steeds meer mensen hiermee te maken. Wij hebben met zijn allen de verantwoordelijkheid om alle volwassenen, ouders en gezinnen op de best mogelijke manier te ondersteunen. Zeker in het geval van armoede of als ze bijvoorbeeld moeite hebben om financieel rond te komen.

Om deze ondersteuning zo goed mogelijk vorm te geven is het belangrijk dat alle betrokkenen en organisaties elkaar weten te vinden en korte lijnen met elkaar hebben.

Voor wie?

Deze uitnodiging geldt voor onze netwerkpartners uit gemeente Leudal, die contact hebben en/of werken met volwassenen, ouders en of gezinnen.

Tijdens deze netwerkbijeenkomst gaan wij dieper in op het begrip armoede en gaan we kijken naar welke organisaties hulp en ondersteuning kunnen bieden aan gezinnen die te maken hebben met armoede. Dit zullen wij op een interactieve wijze gaan doen. Verder zullen wij een spreker van Stichting Leergeld ontvangen om wat meer te vertellen over de mogelijkheden die zij kunnen bieden aan de gezinnen.

Programma

  • De bijeenkomst is op donderdag 17 oktober 2024.

  • Locatie: AZC, Exaeten 1 in Baexem

  • 14.00 – 14.30 uur: Inloop

  • 14.30 – 16.15 uur: interactief programma en Stichting Leergeld aan het woord

  • 16.15  – 17.00 uur: netwerkborrel

  • Deze bijeenkomt wordt georganiseerd door het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg en Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg.

Aanmelden kan direct op deze pagina, uiterlijk t/m 30 september 2024.

STICHTING LEERGELD

In Nederland groeien ruim 300.000 kinderen op in armoede. Dat is 1 op de 12 kinderen en 2 tot 3 kinderen per schoolklas. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn.

Stichting Leergeld zet zich in zodat deze kinderen wél kunnen meedoen! Ze bieden hen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

AANMELDEN

Zien we jou tijdens deze bijeenkomst? Meld je dan vooraf aan via onderstaande link. Je ontvangt een persoonlijke bevestiging van één van onze collega’s uit team Leudal.

    Meer weten over deze netwerkbijeenkomst? Neem dan contact op met onze collega’s van team Leudal via 088-6560600 of info@amwml.nl t.a.v. Team Leudal.