Ik neem je mee - actie (Roermond)

Bericht van de gemeente Roermond:

Beste burgers van Roermond, 
Als mens kunt u een belangrijke rol in iemands leven spelen. Daarom informeren we u over ons project ‘Ik neem je mee’ waarmee we mensen die nu niet actief zijn in de maatschappij, meer willen betrekken in de samenleving, dus bij het verenigingsleven en/of andere vrijetijdsactiviteiten.

De gemeente Roermond vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan het maatschappelijk leven. Hierdoor kunnen mensen hun kennis en talenten meer ontplooien en gebruiken. Wij geloven dat mensen dan meer in hun eigen kracht staan en minder afhankelijk van anderen zijn. Dat geldt voor werk, onderwijs, zorg, maar zeker ook voor de vrijetijd. Met dit project stimuleren we inwoners gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden op gebied van sport, cultuur en vrijetijd.

Samen er op uit met een speciale Wowdeal!
De eerste actie die we hiervoor hebben uitgewerkt, is een samenwerking met verschillende Roermondse aanbieders van vrijetijdsactiviteiten en het bedrijf Wowdeal. We bieden op een laagdrempelige manier activiteiten aan, waarmee we inwoners stimuleren op een leuke en ongedwongen manier in hun vrije tijd aan het dagelijks leven mee te doen. Dat is het idee achter het project ‘Ik neem je mee’ in samenwerking met Wowdeal.

Hoe werkt het?
Vaak stimuleert het mensen om iets te gaan doen als ze uitgenodigd worden door een bekende. Met deze Wowdeal kunt u een arrangement voor twee personen kopen, waarmee u een familielid of bekende (oma, vriend of buurman) kunt uitnodigen om samen iets leuks te doen. Wowdeal heeft hiervoor met verschillende aanbieders uit de stad speciale arrangementen opgesteld. Eenmalige, leuke, creatieve en originele workshops en activiteiten naar keuze. Wij geloven erin dat iets gezelligs beleven in de stad en het ontmoeten van andere mensen kan leiden tot het ondernemen van meer dingen buitenshuis.

Praktische zaken
De Wowdeals zijn beschikbaar vanaf 25 september aanstaande. Lees er meer over op website www.roermond.nl, via Facebookpagina en Twitter.
We roepen u op om op zoek te gaan naar iemand die een stimulans kan gebruiken om meer te ondernemen buitenshuis of iemand die met zo’n activiteit weer helemaal zou opleven, en deze persoon te verrassen met een Wowdeal. De Wowdeals zelf zijn te vinden op de site www.wowdeal.nl (vanaf 25 september). Aangeboden worden onder meer een workshops houtbewerking en keramiek en wandeltochten.

Helpt u ons deze actie tot een succes te maken? Dan vragen wij u onze publicaties zo veel mogelijk te delen via uw eigen kanalen.

Meer informatie
Mocht u verder nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact op met het cluster vrijetijd van de afdeling Welzijn van de gemeente Roermond:
Maggy de Vaan maggydevaan@roermond.nl 0475-359 725
Sandra Duprée sandradupree@roermond.nl 0475-359 597
Bert van Cann bertvancann@roermond.nl 0475-359 639
Frank Leenders frankleenders@roermond.nl 0475-359 648
Jan Stultiens janstultiens@roermond.nl 0475-359 953

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en alvast hartelijk dank voor uw hulp!