Symposium Gezondheid Statushouders


Gezondheid en vitaliteit van statushouders, een gedeelde verantwoordelijkheid van gemeenten en professionals. Denk mee, praat mee en doe mee tijdens het symposium.
De meeste statushouders beschikken over een grote veerkracht en willen niets liever dan zich thuis voelen in Nederland en actief meedoen in de samenleving. Een goede gezondheid is dan natuurlijk van doorslaggevend belang. Sommige statushouders hebben extra ondersteuning nodig om hun weg in de samenleving en gezondheidszorg te vinden. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om statushouders op weg te helpen. Hoog tijd om ervaringen te delen!
 
Mis het niet en reserveer alvast in uw agenda:
donderdag 14 juni 2018, 12:00-17:00 uur
De Woonindustrie, Nieuwegein
 
Meteen aanmelden?
Dat kan via deze aanmeldlink. Deelname is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Bij het niet melden van verhindering uiterlijk 2 dagen voor de bijeenkomst brengt de organisatie € 95,- (excl. BTW) in rekening.
Laat u inspireren door succesvolle praktijkvoorbeelden. Deel uw eigen ervaring met andere professionals en ontmoet sleutelpersonen die opgeleid zijn binnen het Ondersteuningsprogramma Gezondheid Statushouders.
Het symposium biedt een gevarieerd programma met veel ruimte om te kiezen voor thema’s die op uw praktijk aansluiten en waarmee u direct aan de slag kunt, zoals:
  • Regie op een samenhangende aanpak.
  • Grip op de lokale ketensamenwerking.
  • Gezondheid van statushouders in beeld.
  • Statushouders betrekken bij het opstellen en uitvoeren van (gezondheids)beleid.
  • Borgen van gezondheid statushouders in bestaand beleid.
​Vergroot uw kennis over specifieke (gezondheids)thema’s zoals; psychische gezondheid, seksuele gezondheid, gezonde leefstijl, jeugd, opvoeding, infectieziekten en cultuursensitief communiceren.  
Meer informatie?
Houd uw mailbox in de gaten; binnenkort ontvangt u het programma. Actuele informatie vindt u ook op de website.
Graag ontmoeten wij u op 14 juni!