Hoe combineer jij zorgen voor een ander met zorgen voor jezelf?

Het Steunpunt Mantelzorg van Punt Welzijn organiseert op 28 mei van 19:30 tot 21:30uur een bijeenkomst over dit onderwerp in Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10B. 

Zorg jij voor iemand en krijg je wel eens te horen dat je ook goed voor jezelf moet zorgen? Denk je dan bij jezelf; dat is makkelijk gezegd, maar hoe moet dat dan? Respijtzorg kan hierin misschien iets voor jou betekenen. Uit onderzoek blijkt dat veel mantelzorgers geen gebruik maken van respijtzorg, terwijl veel mensen hier wel behoefte aan hebben. Één van de redenen om hier geen gebruik van te maken is ontwetendheid over welke mogelijkheden er zijn. Daarnaast kan het ook zijn dat de vormen om de zorg uit handen te geven niet bij jouw situatie passen.

Tijdens de bijeenkomst komen de volgende vragen aan bod: Wat kan respijtzorg voor jou betekenen? Welke vormen van respijtzorg zijn er en hoe kun je daar gebruik van maken? Wat missen mantelzorgers in Weert nog op het gebied van respijtzorg en wat kan er verbeterd worden?

De volgende organisaties zullen meer informatie geven over een aantal mogelijkheden die er in Weert zijn: Stichting Dagopvang Weert, Land van Horne, WMO, zorgboerderij Ingelshof en het maatjesproject. Naast deze informatie is er ruimte voor het stellen van vragen, het delen van ervaringen, maar ook om knelpunten te benoemen die men op dit moment ervaart bij het uit handen geven of het delen van de zorg.

Aanmelden kan via dit aanmeldformulier of via goedbezig@puntwelzijn.nl / 0495 697 900