Ik wil mij gelukkig voelen.

Wat betekent geluk voor jou? Geluk is voor iedereen anders, maar bestaat vrijwel altijd uit twee aspecten: plezier en voldoening. Plezier betekent het vermogen om te genieten. Voldoening is het gevoel dat je een zinvol leven leidt omdat je goed bent in wat je doet, omdat je in verbinding staat met de mensen om je heen en omdat je een zekere mate van vrijheid ervaart in jouw keuzes.

Geluk is een abstract begrip. Het betreft een gevoel, je kunt het niet vastpakken. Het gaat om emoties als vreugde, blijdschap, vrolijkheid, tevredenheid en rust.

Maar wat als jouw geluk zoek is? Wat als jij ‘het ideale plaatje’ leeft, maar het gevoel van geluk uitblijft? Of wat als een gebeurtenis jouw leven dusdanig beïnvloedt dat je wordt overspoeld door emoties als somberheid, verdriet, verslagenheid en stress?

Kortom, wat als jij niet gelukkig bent? Iedereen verdient geluk in zijn leven, maar wanneer valt het dubbeltje eens jouw kant op?

Het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg ondersteunt jou in deze zoektocht. Waar komt het sombere gevoel vandaan? Wat heb jij nodig om je gelukkig te voelen?  Welke stappen moet je zetten om dit doel te bereiken?