Wat kunnen we wel en wat kunnen we niet voor je doen?

Het vinden van een huurwoning is moeilijk in Nederland. Er is meer vraag naar huurwoningen dan dat er vrije huurwoningen zijn. Ook bij het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg komen veel vragen over huisvesting en het vinden van een huurwoning. Zoek je een huurwoning, zoek jij als starter een huurwoning, of word je uit jouw huidige woning gezet? Onze maatschappelijk werkers kunnen mee denken in jouw situatie en kunnen je helpen bij de inschrijving bij Thuis in Limburg. Hierbij zijn alle woningbouwverenigingen in Limburg aangesloten.

Vanuit het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg kunnen we jou ondersteunen bij de zoektocht naar een huurwoning. Wij kunnen, helaas, geen huurwoning voor jou regelen. Er zijn weinig huurwoningen en het verkrijgen van een woning is afhankelijk van jouw inschrijfduur bij de woningbouwvereniging. Daarnaast bestaat urgentie niet meer. Dit betekent dat wij alleen hulp en ondersteuning bieden bij de zoektocht. Voor vragen kun je ook altijd contact opnemen met de woningbouwvereniging.

Inschrijven bij de woningbouwvereniging

Thuis In Limburg is een initiatief van verschillende Limburgse woningbouwverenigingen. Alle vrijkomende woningen worden aangeboden via www.thuisinlimburg.nl. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning moet je ingeschreven staan als woningzoekende.

Je kunt je gratis inschrijven op deze site en op zoek gaan naar de woning die bij jou past.

  • Meer informatie over inschrijven bij de woningbouwvereniging en het vinden van een woning vind je hier.
Particulier huren

Er zijn ook mogelijkheden om particulier te huren. Een particuliere huurwoning is een woning die verhuurd wordt zonder dat er een woningcorporatie bij betrokken is.