Ontdek de kracht van mindfulness

Ontdek de kracht van mindfulness!

In onze drukke wereld is het soms moeilijk om rust te vinden. Mindfulness kan hierbij helpen. Dit artikel legt uit wat mindfulness is, waarom het belangrijk is en hoe je kunt beginnen.

‘Adem in,
Ontspan uit.’

‘Adem in, ontspan uit’

In onze drukke wereld is het soms moeilijk om rust te vinden. Mindfulness kan hierbij helpen. Dit artikel legt uit wat mindfulness is, waarom het belangrijk is en hoe je kunt beginnen.

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent dat je met aandacht in het hier en nu leeft. Je let op je gedachten, gevoelens, en wat er om je heen gebeurt. Door mindfulness leer je om rustig te blijven en minder snel gestrest te raken.

Waarom is mindfulness belangrijk?

 • Minder stress

  Mindfulness helpt je om minder stress te voelen. Je leert om je te concentreren op het moment en niet te veel na te denken over dingen die al gebeurd zijn of nog moeten komen.

 • Beter gevoel

  Mensen die mindfulness oefenen, voelen zich vaak gelukkiger en minder angstig. Het helpt je om beter met negatieve gedachten om te gaan.

 • Meer focus

  Mindfulness zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren. Dit helpt op school, op het werk en bij andere taken.

 • Beter omgaan met gevoelens

  Mindfulness leert je om je gevoelens te herkennen en te accepteren. Je leert om rustiger te blijven, zelfs als je boos of verdrietig bent.

 • Gezondheid

  Mindfulness kan ook goed zijn voor je lichaam. Het kan helpen om beter te slapen en minder pijn te voelen.

Hoe begin je met mindfulness?

 • Begin klein

  Start met een paar minuten per dag. Zoek een rustige plek, ga zitten en sluit je ogen. Let op je ademhaling. Voel hoe je in- en uitademt.

 • Gebruik hulpmiddelen

  Er zijn veel apps en websites die je kunnen helpen. Probeer bijvoorbeeld de apps Headspace, Calm, of Insight Timer.

 • Wees geduldig

  Mindfulness leren kost tijd. Verwacht niet meteen grote veranderingen. Het gaat om de kleine stapjes.

 • Doe het dagelijks

  Je kunt mindfulness ook doen tijdens dagelijkse activiteiten. Let bijvoorbeeld goed op als je loopt, eet of afwast. Voel en zie wat je aan het doen bent.

 • Oefen samen

  Het kan leuk zijn om samen met anderen te oefenen. Zoek een mindfulnessgroep of een vriend om mee te doen.

Mindfulness kan je helpen om rustiger en gelukkiger te worden. Het zorgt ervoor dat je beter omgaat met stress en je beter voelt. Begin vandaag nog met kleine stappen en ontdek hoe mindfulness je leven kan verbeteren.